Paardenkliniek De Waert

Direct contact T0186-625016


Vaccineren

Eén van de belangrijkste methoden om de kans op bepaalde infecties aanzienlijk te verkleinen is vaccineren. Bijna alle paarden in Nederland worden gevaccineerd tegen Tetanus en Influenza. Veel eigenaren kiezen er ook voor hun paard te laten vaccineren tegen Rhino.
 

Tetanus

Een veulen wordt gevaccineerd als het 4-5 maanden oud is. 4-6 weken later wordt het veulen opnieuw gevaccineerd. Dit wordt de basisvaccinatie genoemd. Daarna kan halfjaarlijks of jaarlijks de vaccinatie worden herhaald. Tijdens de dracht is het advies om op de 3e en 9e maand van de dracht te vaccineren.
 

Influenza

Meestal is de entstof gecombineerd met Tetanus en soms met Rhinopneumonie. De basisvaccinatie bestaat uit 2 entingen met 4-6 weken ertussen. Veulens worden vanaf 4-5 maanden voor het eerst gevaccineerd. Halfjaarlijkse herhaling wordt geadviseerd ondanks het feit dat de meeste eigenaren jaarlijks de vaccinatie herhalen. Tijdens de dracht is het advies om op de 3e en 9e maand van de dracht te vaccineren.
 

Rhinopneumanie

Basisvaccinatie bestaat uit 2 entingen met een 4-6 weken tussentijd. Daarna halfjaarlijks herhalen. Veulens worden vanaf een leeftijd van 5-6 maanden voor het eerst gevaccineerd waarna 4-6 weken later de tweede enting volgt. Bij dracht enten op de 5e,7e en 9e maand van de dracht.

Op afspraak komt de dierenarts van de kliniek de vaccinaties van uw paard verzorgen.